Türkiyenin En iyi Motosiklet Grubu

Türkiye de mobylette ve peugeot hastası 2 arkadaşın kurduğu grup bu günlerde son dönemlerin ilgiyle takip edilen popüler grupları arasında.
http://sanalice.com/wp-content/uploads/2012/06/turbotuning.jpg
Onlar modifiye hastası dolu genç bir grup Türkiye de mobylette ve peugeot hastası 2 arkadaşın kurduğu grup bu günlerde son dönemlerin ilgiyle takip edilen popüler grupları arasında. Gruba ilgi gösterenler ve grubu destekleyip grubu takip edenler çift motorlu genellikle  “Peugeot ve mobylette” ler üretiyor ayrıyetten fabrika çıkışı 50 60 km olan motorları 135 ve 160 km ye kadar çıkarttırabiliyor. Bununla da kalmıyorlar motorları baştan sona yenileyip üzerlerine özel resimler çizdiriyor yarış motorları üretiyorlar. Son dönemlerde grubun üyeleri fabrika çıkışlı vitesli motorlara da el atarak fabrika çıkışı 100 km olan motorları 150 160 km ye kadar hızlandırmayı başardı.
Turbotuning grubunun üyeleri yarış pistlerinde değil otobanlarda karayollarında yarış etmeyi tercih ediyorlar. 2007de kurulan grup çeşitli motor ustalarının verdiği destek ve çeşitli parçacıların ve fabrikaların verdiği destekle ayakta duruyor çalışmalarını sürdürüyorlar. Her sene bahisli yarışlar düzenleyen ve orijinal motorları sevmeyen bu grup modifiye camiasında adı gecen en büyük ve en önde gelen grupların arasında ilk sırada yer alıyor. Grupta genellikle 15 – 25 yaş arası büyük bir kitlenin ilgi gösterdiği istatistiklerden kaçmıyor 25 ve 50 yaş arası kesim ise bu işi önceden yapmış ve gençlerin neler yaptığını görmek için grubu takip ediyor. www.turbotuning.gen.trweb adresinden ve www.facebook.com/turbotuning hayran sayfasından grubu takip etmekte mümkün.  Grupta 4, 2 ve tek silindirli modifiyeli Peugeot, mobyletteler ayrıyetten cg, cup , jawa , mezz(mz) gibi motorlara da yer veriliyor. Onları her kesimden insanlar takip ediyor. Yaptığı işler yaşıtlarına göre büyüklere taş çıkartıyor. Yurt dışından İtalyanlar, Fransızlar ve çeşitli 2 zamanlı motorları modifiye eden gruplar turbotuning’in yaptıklarını dikkatle takip ediyor. Türkiye’deki diğer motor grupları gibi hazır sistem kullanmayan grupwww.turbotuning.gen.tr sitesindeki sistemi de kendisi kodlayarak bir ilke daha imza atıyor. Grup sahibi ile yaptığımız kısa söyleşide neden profesyonel sistemleri kullanmıyorsunuz sorusuna ilginç bir yanıtta aldık el emeği olmayan usta eli değmeyen hiçbir şeye el atmayız ve binmeyiz cevabını aldık. Bu yüzdende sitelerinin sistemlerini kendileri yazmışlar.. Çeşitli yerel gazete ve televizyon programlarında yayınlanan grup önümüzdeki sene motosiklet fuarlarında da gerekli izinler verilirse ürettikleri çift motorlar ile stantlarda boy göstermeyi düşünüyor. Grup sahibi Türkiye motosiklet federasyonu ile de görüştüklerini ama kendilerini saygısızca aşalayıp federasyonun ilgi göstermediginede değiniyor. Çift motorun yasal olması için çeşitli calışmalarıda yürüten grup ileriki günlerde çeşitli makamlara dilekçe göndererek destek isteyeceklerini söylüyor.